vrijdag 21 april de eerste Koningsspelen 11scholenfietstocht in de gemeente Leeuwarden

De Fietsersbond Fryslân organiseert a.s. vrijdag 21 april tussen 8.30 - 13.00 de grootste schoolfietstocht van Nederland in Leeuwarden: De Koningsspelen 11scholenfietstocht.

14 scholen met in totaal bijna 1000 deelnemers gaan vrijdagochtend zo veel mogelijk stempels verzamelen bij de andere deelnemende scholen.

Schoolfietsplan
De Koningsspelen 11scholentocht is onderdeel van het schoolfietsplan Leeuwarden. Met dit plan willen we het fietsen onder schoolkinderen op een leuke manier stimuleren en daarmee ook hun fietsvaardigheid verbeteren. Dit is niet alleen erg gezond, maar komt ook hun verkeersveiligheid ten goede. 

De route
De volledige route loopt vanaf het Leeuwarden Bos als meest Noordelijke punt tot aan het It Tredde Ste in Irnsum als meest zuidelijke punt. Dat is de grootste lus van 50 km, waarbij je ook langs alle deelnemende scholen komt. De routes zijn volledig gepijld, waardoor je kunt kiezen voor een afstand van 12,5 - 25 - 37,5 en voor de grootste fietsbikkels de 50 km.

De route is ook als google maps kaart te bekijken op pc of smartphone.
Alle deelnemers krijgen een route- en stempelkaart. Elke school richt een stempelpost en koek en zopie tent in. Op de route zelf staan verkeersregelaars op de drukkere oversteekpunten en fietsen ook nog vrijwilligers van de Fietsersbond en EHBO’ers van het Rode Kruis mee.

Medaille
Terug op school, ontvangen de deelnemers bijgaande prachtige en unieke medaille


Voor meer informatie neem gerust contact op met Kees Mourits Fietsersbond