Verkeersproject Blauw Wit '34 afgetrapt met nieuwe borden

Zaterdag 11 november is bij Blauw Wit ‘34 door wethouder Friso Douwstra het officiële startsein gegeven van de nieuwe verkeerscampagne ‘Veilig naar je club’ van Veilig Verkeer Nederland (VVN). De wethouder onthulde tijdelijke verkeersborden om het verkeer te wijzen op de kinderen die van en naar hun club fietsen.

Het doel van de campagne is jeugdige sporters en hun ouders bewust te laten worden van het feit dat zichtbaarheid ook van en naar de sportclub van levensbelang is. Zeker nu het snel donker is en sporttrainingen vaak in de avonduren plaatsvinden. De hele ochtend waren er verkeersactiviteiten te doen. Van een fietskeuring tot opfrisquiz van de verkeersregels tot het ontwerpen van een nieuw verkeersbord voor bij sportcomplex Wiarda.

Sportcomplex Wiarda kampt met grote verkeerstoename door de groei van de club en de bouw van woonwijk Wiarda. Dit leidt tot gevaarlijke situaties en een overvol parkeerterrein. Wethouder Douwstra gaf aan dat de gemeente bezig is met het verbreden van de weg en het bouwen van een nieuw parkeerterrein.

De combinatie van bewustwordingsacties van bezoekers en sporters met de aanpassingen door de gemeente moeten leiden tot een verkeersveiligere reis door sporters van en naar Blauw Wit '34 en de andere clubs die huizen bij sportcomplex Wiarda.

De nieuwe campagne ‘Veilig naar je club’ van Veilig Verkeer Nederland voor Blauw Wit '34 moet leiden tot een Toolkit die bij elke club inzetbaar is.

 

Omrop Fryslân maakt het volgende verslag: https://www.omropfryslan.nl/utstjoering/fryslan-hjoed-fan-11-novimber-2017-1800