U I T N O D I G I N G voor vrijwilligers en verkeersouders van VVN Noord zaterdag 14 oktober 2017

Dit jaar organiseert het Districtsbestuur Fryslân de jaarlijkse Kennisdag van VVN Noord en wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Fryslân is een echte sportprovincie; Skûtsjesilen, voetbal en natuurlijk schaatsen. Net als bij VVN zou de (amateur)sport niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Daarmee komen we op het thema van de Kennisdag 2017: Wat kunnen we leren van vrijwilligers uit de sport?

Het nieuwe Thialfstadion in Heerenveen leent zich uitstekend voor dit onderwerp. Hoe houden sportverenigingen hun vrijwilligersaantal op pijl en welke ervaringen heeft de Friesche Elfsteden Vereniging met de inzet van vrijwilligers voor een tocht die al twintig jaar niet georganiseerd is.

Uiteraard zijn er veel meer activiteiten en workshops waaraan u kunt deelnemen en waarvan u de kennis bij uw vrijwilligerswerk voor VVN kunt inzetten.
Er is zowel een binnen- als buitenprogramma. We laten u zien welke projecten in Fryslân door verkeersveiligheidsorganisaties worden uitgevoerd. Daarnaast lichten we projecten toe die zowel ingezet kunnen worden door afdelingen als door verkeersouders op scholen, zoals het Verkeersspel en het Oké pakket. We laten een nieuwe actie zien op het gebied van afleiding, die ingezet kan worden op markten en scholen én er zijn diverse demonstraties. U hoeft niet stil te zitten: leg een parcours af op de e-bike of neem plaats in de nieuwe alcohol– en drugssimulator.

Bent u verkeersouder, dan kunt u uw kind(eren) tussen 6 en 12 jaar meenemen. Van 11.30 uur tot 12.30 uur kunnen ze meedoen aan een droogtraining en van 13.30 uur tot 14.30 uur aan een schaatsclinic van Stuupsport. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! Uiteraard kunnen ze tussen de clinics mee lunchen.

We trappen dit jaar de Kennisdag af met de districtsledenvergaderingen, waarna een spectaculaire opening plaatsvindt door onder andere VVN voorzitter, Liesbeth Spies.
Na het programma kunt u nog een uurtje nader kennismaken met Thialf tijdens haar open dag!

Wilt u bij uw aanmelding laten weten of u aan de lunch deelneemt en of u dieetwensen heeft. Aan- of afmelden kan via steunpuntnoord@vvn.nl. Wilt u aangeven of u uw kind(eren) meeneemt? Vermeld hierbij uw voor- en achternaam, functie en afdeling of de naam van de school.

Wij maken er samen met u een prachtige dag van! Bent u er ook bij?!

Heel graag tot 14 oktober a.s.!

Met vriendelijke groet,
namens het District Fryslân Henni van Asten, voorzitter

Programma Kennisdag Noord 14 oktober

09.30 – 10.00 uur Inloop in Thialf met koffie, thee en Friese oranjekoek
10.00 – 11.00 uur Districtsledenvergaderingen Drenthe, Fryslân en Groningen
11.00 – 11.45 uur Spectaculaire opening door Liesbeth Spies en Henni van Asten
Mini-actie Afleiding in het verkeer door Klaas Kloosterman
11.45 - 12.30 uur Eerste workshopronde Kies een workshop uit onderstaande lijst, neem buiten een kijkje bij de demonstraties of netwerk op het koffieplein.
12.30 – 13.30 uur Lunch
13.30 – 14.15 uur Tweede workshopronde Kies een workshop uit onderstaande lijst, neem buiten een kijkje bij de demonstraties of netwerk op het koffieplein.
14.15 – 15.00 uur Derde workshopronde Tijdens de laatste ronde kunt u buiten een kijkje nemen bij de demonstraties en staat er verse koffie en thee op het koffieplein klaar. De binnen workshops worden niet meer aangeboden tijdens deze laatste ronde.

Tot 16.00 uur kunt u kennis maken met het vernieuwde Thialf tijdens de open dag met onder andere een rondleiding, vrij schaatsen op de baan en diverse demonstraties.
Buiten op het parkeerterrein zijn er diverse demonstraties waarbij u activiteiten kunt testen.

  1. Remwegdemonstratie, door Incentive Company voor VVN.
  2. Landbouwverkeer: rijden en de dode hoek, door de Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV).
  3. Alcohol en drugs op de fiets, de simulator van Responsible Young Drivers (RYD).
  4. Snelheidsmetingen met de VVN lasergun: hoe werkt het apparaat en bij welke acties kun je de lasergun inzetten, door Roel de Boer en Marten Hovius van VVN.
  5. E-bike parcours: door Kees Mourits van de Fietsersbond in samenwerking met Batavus.

De binnen workshops bieden kennis en inzichten om uw werk als VVN-er te verreiken.

  1. Vrijwilligerswerving in de sport, wat kunnen we daarvan leren? Door Sport Fryslân en de Vereniging Friesche Elfsteden.
  2. Afleiding in het verkeer: een nieuwe actie voor afdelingen, door Klaas Kloosterman.
  3. Productenparade: pakketten voor verkeersouders en voor afdelingen, door Eeske Verhallen en Sylvie de Jong.
  4. Hoe krijg je ouders mee in de afspraken rondom veilige schoolomgeving, door Margot Blaauw.
  5. Scootmobielparcours: een rondje door Thialf door de Stichting Bevordering Verkeerseducatie.

Koffieplein: ontmoet en leer van elkaar op het plein waar de hele dag verse koffie en thee klaarstaan.

Tijdens de dag worden filmopnames gemaakt voor een compilatie. Heeft u er bezwaar tegen dat u gefilmd wordt, laat het even weten dan houden we hier rekening mee.