Grootschalige fietskeuring voortgezet onderwijs trapt af met acteur Niek Roozen

Op maandag 2 oktober aanstaande vindt de Provinciale aftrap van de Friese Fiets APK plaats bij De Compagnie Praktijkonderwijs Sevenwolden in Heerenveen.

Ruim 6.000 fietsen op 47 scholen voor het voorgezet onderwijs worden in de komende periode door vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland (VVN) gekeurd.

Dagelijks fietsen grote aantallen leerlingen van en naar school. VVN wil met de gratis fietskeuringen voor leerlingen het aantal ongevallen terugdringen. De Friese Fiets APK  bevordert dat de leerlingen op een veilige fiets deelnemen aan het verkeer. Bovendien wordt de aandacht van de leerlingen met de actie gevestigd op verkeersveiligheid. Het project wordt gesubsidieerd door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Fryslân.

 

Naast een veilige fiets is ook gedrag belangrijk voor een veilige rit. Acteur en vlogger Niek Roozen, bekend van Brugklas en Renesse, komt zijn ervaringen vertellen over afleiding op de fiets. Zo heeft hij voor het Ministerie van IenM een filmpje over Tommy Boy gemaakt voor de campagne ‘Daar kun je mee thuiskomen’ en nam hij eerder dit jaar in Leeuwarden een film op voor VVN in het kader van veilig naar de brugklas (van 8 naar 1).