Nieuwsberichten

Kennisdag 2017 Thialf

meer

Grootschalige fietskeuring voortgezet onderwijs trapt af met acteur Niek Roozen

Op maandag 2 oktober aanstaande vindt de Provinciale aftrap van de Friese Fiets APK plaats bij De Compagnie Praktijkonderwijs Sevenwolden in Heerenveen.

meer

U I T N O D I G I N G voor vrijwilligers en verkeersouders van VVN Noord zaterdag 14 oktober 2017

Dit jaar organiseert het Districtsbestuur Fryslân de jaarlijkse Kennisdag van VVN Noord en wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Fryslân is een echte sportprovincie; Skûtsjesilen, voetbal en natuurlijk schaatsen. Net als bij VVN zou de (amateur)sport niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Daarmee komen we op het thema van de Kennisdag 2017: Wat kunnen we leren van vrijwilligers uit de sport?

Het nieuwe Thialfstadion in Heerenveen leent zich uitstekend voor dit onderwerp. Hoe houden sportverenigingen hun vrijwilligersaantal op pijl en welke ervaringen heeft de Friesche Elfsteden Vereniging met de inzet van vrijwilligers voor een tocht die al twintig jaar niet georganiseerd is.

Uiteraard zijn er veel meer activiteiten en workshops waaraan u kunt deelnemen en waarvan u de kennis bij uw vrijwilligerswerk voor VVN kunt inzetten.
Er is zowel een binnen- als buitenprogramma. We laten u zien welke projecten in Fryslân door verkeersveiligheidsorganisaties worden uitgevoerd. Daarnaast lichten we projecten toe die zowel ingezet kunnen worden door afdelingen als door verkeersouders op scholen, zoals het Verkeersspel en het Oké pakket. We laten een nieuwe actie zien op het gebied van afleiding, die ingezet kan worden op markten en scholen én er zijn diverse demonstraties. U hoeft niet stil te zitten: leg een parcours af op de e-bike of neem plaats in de nieuwe alcohol– en drugssimulator.

Bent u verkeersouder, dan kunt u uw kind(eren) tussen 6 en 12 jaar meenemen. Van 11.30 uur tot 12.30 uur kunnen ze meedoen aan een droogtraining en van 13.30 uur tot 14.30 uur aan een schaatsclinic van Stuupsport. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! Uiteraard kunnen ze tussen de clinics mee lunchen.

We trappen dit jaar de Kennisdag af met de districtsledenvergaderingen, waarna een spectaculaire opening plaatsvindt door onder andere VVN voorzitter, Liesbeth Spies.
Na het programma kunt u nog een uurtje nader kennismaken met Thialf tijdens haar open dag!

Wilt u bij uw aanmelding laten weten of u aan de lunch deelneemt en of u dieetwensen heeft. Aan- of afmelden kan via steunpuntnoord@vvn.nl. Wilt u aangeven of u uw kind(eren) meeneemt? Vermeld hierbij uw voor- en achternaam, functie en afdeling of de naam van de school.

Wij maken er samen met u een prachtige dag van! Bent u er ook bij?!

Heel graag tot 14 oktober a.s.!

Met vriendelijke groet,
namens het District Fryslân Henni van Asten, voorzitter

meer

Nieuwe website gericht op het thema kind en verkeer is online!

www.verkeersouders.nl

Hét platform met praktische informatie over kinderen en verkeer; boordevol tips, ideeën, materialen en adviezen om kinderen veilig te laten deelnemen aan het verkeer.

meer

FRIESE FIETS APK 2017

Ook dit jaar wordt de Friese Fiets APK voor het Voortgezet onderwijs door ons georganiseerd. Heeft u uw school al opgegeven?

meer

De scholen zijn weer begonnen

Met de actie 'De scholen zijn weer begonnen' maakt VVN met name automobilisten extra alert op scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid. De boodschap: kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu zes of zestien jaar oud zijn. Direct na de zomervakantie is het risico op een ernstig ongeluk bij kinderen van 12 jaar namelijk bijna 2x zo groot als in de rest van het jaar en dat maakt dat de spandoeken nog steeds elk jaar nodig zijn!

meer

Caravan- en aanhangertraining 30 september 2017. Geef je nu op!

Op zaterdagochtend 30 september 2017 wordt bij het Verkeerseducatiecentrum (VEC) in Drachten opnieuw een caravan- en aanhangertraining georganiseerd. Het doel van de training is om belangstellenden extra kennis en vaardigheid te geven om goed te manoeuvreren met een caravan, een trailer of een aanhanger.

meer

De Verkeerspoort is vernieuwd!

Alles voor uw verkeerseducatie op één plek. Winnaar van de NOT innovatie award!

Trefwoorden

Verkeerspoort

meer